Je li EGR sastavni dio Europske norme za dizelska vozila?

Je li EGR sastavni dio Europske norme za dizelska vozila?

Što je EGR?

EGR je skraćenica za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR). To je sistem koji reciklira izduvne gasove nazad u motor kako bi se smanjila ispuštanja štetnih plinova u atmosferu. To nije jedini mehanizam za smanjenje emisija, ali je jedan od najvažnijih.

Kako funkcioniše EGR?

EGR funkcioniše tako što reciklira izduvne gasove natrag u motor. To se obično radi pomoću ventila koji otvara prema motoru, što omogućava da se izduvni gasovi odvoje od ostatka sastojaka u motoru i budu usmjereni nazad u motor.

Kada se izduvni gasovi recikliraju nazad u motor, to smanjuje koncentraciju štetnih plinova u izduvnim gasovima, čime se smanjuje i emisija štetnih plinova u atmosferu.

Da li EGR sastavni dio Europske norme za dizelska vozila?

Da, EGR je sastavni dio Europske norme za dizelska vozila. U skladu s ovom normom, svi novo proizvedeni dizelski motori moraju da imaju EGR sistem ugrađen.

Ova norma je stvorena kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu. Dakle, zahtjeva se da svi dizelski motori imaju EGR sistem ugrađen kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu.

Zaključak

EGR je sastavni dio Europske norme za dizelska vozila. Ova norma je stvorena kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu. Kada se EGR sistem ugrađuje u motor, to smanjuje koncentraciju štetnih plinova u izduvnim gasovima, čime se smanjuje i emisija štetnih plinova u atmosferu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)