13/06/2024

Je li EGR sastavni dio Europske norme za dizelska vozila?

Što je EGR?

EGR je skraćenica za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR). To je sistem koji reciklira izduvne gasove nazad u motor kako bi se smanjila ispuštanja štetnih plinova u atmosferu. To nije jedini mehanizam za smanjenje emisija, ali je jedan od najvažnijih.

Kako funkcioniše EGR?

EGR funkcioniše tako što reciklira izduvne gasove natrag u motor. To se obično radi pomoću ventila koji otvara prema motoru, što omogućava da se izduvni gasovi odvoje od ostatka sastojaka u motoru i budu usmjereni nazad u motor.

Kada se izduvni gasovi recikliraju nazad u motor, to smanjuje koncentraciju štetnih plinova u izduvnim gasovima, čime se smanjuje i emisija štetnih plinova u atmosferu.

Da li EGR sastavni dio Europske norme za dizelska vozila?

Da, EGR je sastavni dio Europske norme za dizelska vozila. U skladu s ovom normom, svi novo proizvedeni dizelski motori moraju da imaju EGR sistem ugrađen.

Ova norma je stvorena kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu. Dakle, zahtjeva se da svi dizelski motori imaju EGR sistem ugrađen kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu.

Zaključak

EGR je sastavni dio Europske norme za dizelska vozila. Ova norma je stvorena kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u atmosferu. Kada se EGR sistem ugrađuje u motor, to smanjuje koncentraciju štetnih plinova u izduvnim gasovima, čime se smanjuje i emisija štetnih plinova u atmosferu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)