02/10/2023

Kako EGR utjece na emisiju cadi u Europskoj normi za dizelska vozila?

Što je EGR sustav?

EGR (Exhaust Gas Recirculation) je sustav za recirkulaciju ispušnih plinova koji se koristi u dizelskim motorima. To uključuje recirkulaciju dizelskih ispušnih plinova natrag u motor da bi se smanjila temperatura ispušnih plinova i smanjila emisija čađi.

Kako EGR utječe na emisiju čađi u Europskoj normi za dizelska vozila?

EGR u Europskoj normi za dizelska vozila koristi se za smanjenje emisije čađi. EGR-ov sustav za recirkulaciju plinova smanjuje emisiju čađi za do 60%. Kako EGR recirkulira ispušne plinove, smanjuje se koncentracija čađi u ispušnim plinovima i time se smanjuje ukupna emisija čađi.

EGR sustav također smanjuje temperature ispušnih plinova. To smanjuje potrebu za obradom ispušnih plinova prije nego što izađu iz motora. Ovo smanjuje troškove obrade i također pridonosi smanjenju emisije čađi.

Međutim, EGR također može dovesti do povećanja emisije drugih štetnih plinova, kao što su ugljični monoksid (CO) ili oksidi dušika (NOx). Da bi se ovo smanjilo, EGR sustav mora uključivati ​​dodatne komponente koje će također smanjiti emisiju štetnih plinova.

EGR je važan dio Europske norme za dizelska vozila. To je važno za smanjenje emisije čađi u dizelskim motorima. Međutim, da bi se postigao željeni rezultati, EGR treba uključivati ​​dodatne komponente koje će smanjiti emisiju drugih štetnih plinova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)