29/05/2024

Cijena novog DPF-a (filtar čestica dizelskog goriva) ovisit će o nizu čimbenika, uključujući marku i model vašeg vozila, veličinu i vrstu filtra i specifične zahtjeve ispušnog sustava vašeg vozila. Općenito, možete očekivati da ćete platiti od nekoliko stotina Eura do nekoliko tisuća Eura za novi DPF filter.

Primjer cijena zamjenskih i novih DPF filtera za Mercedes vozila:

Mercedes E klasa 200 CDI 2009-2016 – Zamjenski 600€, originalni 2000 €

Također, ukoliko se odlučite na kupovinu novog filtera, dobro provjerite da li se zaista radi o novom DPF filteru. Naime, većina generalnih zastupnika proizvođača automobila nudi u ponudi obnovljene tj. očišćene DPF filtere. To je samo još jedan dokaz, koliko je profesionalno čišćenje DPF filtera priznato od strane samih proizvođača automobila.

Cijena novog DPF filtera

Važno je napomenuti da cijena novog DPF filtra može značajno varirati ovisno o specifičnim okolnostima vašeg vozila. Uvijek je dobra ideja kupovati i usporediti cijene iz više izvora kako biste dobili najbolju ponudu. Također je dobra ideja konzultirati se s obučenim mehaničarom ili proizvođačem vašeg vozila kako biste odredili određenu vrstu i veličinu filtra koji se preporučuje za vaše vozilo.

Osim toga, važno je napomenuti da cijena novog DPF filtra također može varirati ovisno o regiji i državi u kojoj se vozilo nalazi. Različite države mogu imati različite poreze i trošarine, što može utjecati na konačnu cijenu DPF filtra.

Također, treba uzeti u obzir da je DPF filter jedan od vitalnih dijelova ispušnog sustava koji se mora redovito održavati i zamijeniti kada je potrebno. Ako se DPF filter ne održava pravilno ili se ne zamijeni na vrijeme, to može dovesti do problema s ispušnim sustavom i povećanih troškova popravaka.

U nekim slučajevima, DPF filter može biti podložan kvarovima i neispravnostima koji se mogu popraviti popravcima ili zamjenom pojedinih dijelova. Međutim, u drugim slučajevima, možda će biti potrebno zamijeniti cijeli DPF filter.

Konačno, pri odabiru novog DPF filtra važno je obratiti pažnju na kvalitetu dijela. Niskokvalitetni ili neoriginalni DPF filteri mogu biti jeftiniji od originalnih dijelova, ali imaju manju vjerojatnost da će pravilno funkcionirati i trajati koliko i originalni dijelovi.

Stoga je važno provjeriti i usporediti cijene iz različitih izvora kako biste dobili najbolju ponudu, ali isto tako je važno ulagati u kvalitetne dijelove kako bi vaše vozilo bilo sigurno i učinkovito.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)