Kako se DPF čisti?

Što je DPF?

DPF ili filter za čestice (Particulate Filter) je skupina malih filtera koji se koriste u dizelskim motorima da bi se smanjila emisija čestica ispušnih plinova. Filter se nalazi u ispušnoj cijevi i pomaže u smanjenju emisija štetnih čestica u atmosferu.

Kako se čisti DPF?

Postoje dva glavna načina čišćenja DPF-a. Prvi način je zamjena filtera, što znači da je potrebno zamijeniti stari filter s novim, što je najskuplji način čišćenja. Drugi način je redovito čišćenje filtera. Ovo se obično radi s posebnim sredstvima za čišćenje koji se mogu koristiti u kući ili se može obaviti u servisu.

Kako se pravilno čisti DPF?

Kao prvo, potrebno je isključiti motor i odstraniti filter iz ispušne cijevi. Nakon toga, treba temeljito oprati filter uz pomoć posebnog sredstva za čišćenje. Ovo sredstvo može biti posebno ulje ili poseban čistač. Nakon čišćenja, potrebno je da se filter isuši u suhom i čistom mjestu. Kada je filter potpuno suh, potrebno je da se vrati u ispušnu cijev i da se vrati u funkciju.

Kako se održava DPF?

Kako bi se održao DPF u dobrom stanju, potrebno je redovito čišćenje. To se obično radi jednom ili dvaput godišnje. Također je važno da se pridržavaju uputa za održavanje motora, kako bi se smanjila potreba za čišćenjem filtera. Redovito čišćenje također će poboljšati rad motora i smanjiti troškove goriva.

Zaključak

DPF je važan dio dizelskog motora koji pomaže u smanjenju emisije štetnih čestica u atmosferu. Redovito čišćenje filtera pomoći će u smanjenju emisije i održavanju motora u dobrom stanju. Također, redovito čišćenje poboljšat će rad motora i smanjiti troškove goriva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)