13/06/2024

Što je DPF?

DPF (Diesel Particulate Filter) je filter koji se nalazi između motora i ispušnih cijevi na dizelskim automobilima. Njegov je cilj smanjiti izlazne čestice iz motora kako bi se smanjila štetnost za okoliš.

Kako se provjerava DPF?

Kako bi se provjerilo da li je potrebno očistiti ili zamijeniti DPF, potrebno je provesti ispitivanje čestica iz ispušnih plinova. Provjeru DPF-a treba obaviti u servisu koji će koristiti odgovarajući skener za automobil. Skener će omogućiti servisu da pročita brojeve s DPF-a i otkrije zaštitne kodove u njemu.

Kako se ispituju čestice iz ispušnih plinova?

Kako bi se ispitale čestice iz ispušnih plinova, potrebno je u servisu obaviti sljedeće korake:

  • Ispitivanje DPF-a i njegovih zaštitnih kodova
  • Provjera ispuhanog zraka kako bi se utvrdilo da li je DPF dobro čišćen
  • Provjera razine ulja u motoru kako bi se utvrdilo da li je DPF zagađen
  • Dodavanje šestica kako bi se očistio DPF
  • Provjera učinkovitosti čišćenja

Što ako se DPF ne može očistiti?

Ako se DPF ne može očistiti, potrebno ga je zamijeniti. Servis će provjeriti da li je potrebna zamjena DPF-a ili ne. Ako je potrebno, servis će zamijeniti DPF s novim.

Zaključak

Kako bi se provjerilo da li je potrebno očistiti ili zamijeniti DPF, potrebno je provesti ispitivanje čestica iz ispušnih plinova. Provjera DPF-a treba obaviti u servisu koji će koristiti odgovarajući skener za automobil. Skener će omogućiti servisu da pročita brojeve s DPF-a i otkrije zaštitne kodove u njemu. Ako se DPF ne može očistiti, potrebno ga je zamijeniti. Servis će provjeriti da li je potrebna zamjena DPF-a ili ne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)