13/06/2024

Što je DPF?

DPF (Diesel Particulate Filter) je filter koji se koristi u dizelskim motorima radi održavanja motora i smanjenja emisija štetnih čestica. DPF filter se nalazi u dizelskom filteru goriva i usmjerava ispušene čestice na filter koji ih zadržava.

Kako se DPF zamjenjuje?

Postupak zamjene DPF filtera je vrlo jednostavan. Prvo, potrebno je pronaći ispravan filter za vaš dizelski motor. Potom, trebate odspojiti bateriju i isključiti motor. Nakon toga, potrebno je ukloniti stari filter i instalirati novi.

Kad je filter instaliran, trebate ga spojiti na filter goriva i filter ulja. Zatim, filter treba ispravno priključiti na dizelski motor. Nakon toga, trebate ponovno spojiti bateriju i pokrenuti motor.

Nakon što je motor pokrenut, trebate provjeriti je li filter dobro pričvršćen, a zatim odspojiti bateriju i isključiti motor. Nakon toga, trebate provjeriti je li filter ispravno postavljen i trebate provjeriti da li svi konektori i spojevi funkcioniraju.

Kad ste sigurni da je filter ispravno postavljen, trebate provjeriti je li motor dobro uštiman. Ako je sve u redu, možete započeti s vožnjom.

Koliko dugo traje zamjena DPF filtera?

Proces zamjene DPF filtera obično traje oko jednog sata. Međutim, vrijeme potrebno za zamjenu ovisi o vrsti motora i o tome koliko je filter zaprljan.

Koliko košta zamjena DPF filtera?

Cijena zamjene DPF filtera ovisi o vrsti motora i o tome koliko je filter zaprljan. Obično se cijena kreće od 200 do 500 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)