02/10/2023

Što je DPF filter?

DPF filter je skraćenica za filter za prašinu i plinove dima (filtriranje čestica i plinova dima). Nalazi se u motoru za unutarnje izgaranje automobila i koristi se za filtriranje čestica i plinova dima koji se ispuštaju iz motora. Cilj je smanjiti količinu toksičnih plinova koji se ispuštaju u atmosferu.

Kako djeluje DPF filter?

DPF filter djeluje tako što sakuplja sve one čestice i plinove dima koji su pušteni iz motora. Te čestice i plinovi dima se zatim filtriraju kroz filter, čime se smanjuje količina toksičnih plinova koji se ispuštaju u atmosferu.

Koji su znakovi da je DPF filter začepljen?

Kada se DPF filter začepi, to može uzrokovati nekoliko problema. Najčešće simptome začepljenog DPF filtera uključuju smanjenu snagu, povećanu potrošnju goriva i povećanje emisije plinova dima.

Mogu li se DPF filteri zamijeniti bez servisiranja vozila?

Da, DPF filteri se mogu zamijeniti bez servisiranja vozila. To se može učiniti tako da se stara jedinica ukloni i zamijeni novom. Međutim, potrebno je zapamtiti da se nova jedinica mora zbrinuti prema uputama proizvođača i da se mora koristiti ista ili bolja kvaliteta od prethodne jedinice. Također je važno da se nova jedinica servisira prema preporukama proizvođača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)