Kako često je potrebno čistiti DPF-filter?

Kako cesto je potrebno cistiti DPF-filter?

Što je DPF filter?

DPF filter je skraćenica za Diesel Particulate Filter, što je filter za čestice dizela. To je uređaj koji se nalazi na dizel motoru i zaustavlja čestice čestica dizelskog goriva koje bi inače izlazile s ispušnim plinovima.

Kako radi DPF filter?

DPF filter radi tako što filtrira čestice dizelskog goriva koje bi inače izlazile s ispušnim plinovima. Filter se postavlja između ispušnog sustava i izlaznih plinova kako bi zadržao čestice goriva. Kada filter zaustavi čestice goriva, one se akumuliraju u filteru i čine ga manje učinkovitim.

Kako često čistiti DPF filter?

Kako bi se izbjeglo kvarenje motora, DPF filter treba čistiti jednom do dva puta godišnje. To je obično potrebno kada se filter napuni i postane manje učinkovit. Ako se filter ne čisti redovito, može doći do nakupljanja čestica i oštećenja motora.

Koji su znakovi da je DPF filter zaprljan?

Postoje neki znakovi koji ukazuju na to da je DPF filter zaprljan i treba ga čistiti. To uključuje povećani potrošnji goriva, povećani ispušni oblak dima, čudan miris, povećanu buku motora i česte kvarove. Ako se pojave ti znakovi, trebalo bi odmah čistiti DPF filter.

Zaključak

DPF filter je uređaj koji se nalazi na dizel motoru i zaustavlja čestice čestica dizelskog goriva koje bi inače izlazile s ispušnim plinovima. Kako bi se izbjeglo kvarenje motora, DPF filter treba čistiti jednom do dva puta godišnje. Postoje neki znakovi koji ukazuju na to da je DPF filter zaprljan i treba ga čistiti. Ako se pojave ti znakovi, trebalo bi odmah čistiti DPF filter.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)