Kako se DPF održava i čisti?

Kako se DPF odrzava i cisti?

Što je DPF?

DPF (Dizelni filter čestica) je filter koji se nalazi na modernim dizel motorima kako bi otklonio čestice čađi i drugih štetnih emisija. DPF je dizajniran tako da se čestice čađi zarobljene u filteru mogu izbaciti iz motora kako bi se smanjila izloženost motora i okoliša štetnim česticama.

Kako se DPF održava i čisti?

Kako bi se održao DPF, potrebno je redovito održavanje i čišćenje. Prvo, potrebno je redovito provjeravati stanje DPF-a kako bi se utvrdilo je li potrebno čišćenje ili zamjena. Ako je potrebno čišćenje, postoje dva načina za to: mehaničko i kemijsko čišćenje.

Mehaničko čišćenje

Mehaničko čišćenje uključuje čišćenje filtera od strane stručnjaka. To obično uključuje čišćenje cijelog filtra ili samo dijelova filtra. To se obično provodi u specijaliziranim servisima, a mogu se koristiti i posebni alati za čišćenje.

Kemijsko čišćenje

Kemijsko čišćenje uključuje upotrebu posebnih čistača kako bi se uklonili začepljeni dio filtera. Čističi mogu biti bilo kemijski ili električni. Oni mogu biti dostupni u obliku rješenja ili aerosola, i obično se primjenjuju direktno na filter.

Kako izbjeći potrebu za čišćenjem?

Kako bi se izbjegla potreba za čišćenjem, potrebno je redovito održavanje i čišćenje motora. To uključuje redovitu promjenu ulja i filtra ulja, te kontrolu praga i kontrolu emisija. Također, potrebno je redovito servisirati dizel motor kako bi se izbjegle začepljenja u DPF-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)