29/05/2024

Što je DPF?

DPF je skraćenica za diesel particulate filter, što znači filter za čestice dizela. Ovaj filter je dizajniran tako da smanji emisiju emisija čestica iz izduvnih plinova dizelskih motora. DPF će filtrirati čestice koje su veće od određenog promjera, koji je obično 0,3 mikrometara.

Što je DPF-a?

DPF-a, ili aktivni filter za čestice dizela, je napredniji tip DPF-a. Ovi filteri se mogu aktivno čistiti kako bi održali učinkovitost. Oni to mogu učiniti pomoću električne energije ili visoke temperature ispušnih plinova. Aktivni filteri za čestice dizela mogu biti bolji u smanjenju emisija čestica iz izduvnih plinova, jer pomažu u uklanjanju čestica koje su manje od 0,3 mikrometara.

Kako se DPF razlikuje od DPF-a?

Glavna razlika između DPF i DPF-a je da aktivni filteri za čestice dizela mogu aktivno čistiti, u usporedbi s pasivnim filterom za čestice dizela. Ovaj aktivni način čišćenja pomaže u održavanju učinkovitosti filtera, što znači da je manje vjerojatno da će biti potrebno čišćenje kada se filter začepi. Osim toga, aktivni filteri za čestice dizela mogu ukloniti manje čestice iz izduvnih plinova, što rezultira nižim emisijama štetnih čestica.

Zaključak

DPF je pasivni filter za čestice dizela koji je dizajniran za smanjenje emisija iz izduvnih plinova dizelskih motora. DPF-a je napredniji tip filtera za čestice dizela koji može aktivno čistiti kako bi održao učinkovitost. Osim toga, DPF-a može ukloniti manje čestice iz plinova, što rezultira nižim emisijama štetnih čestica u okoliš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)