29/05/2024

Što je Euro norma?

Euro norma je skup pravila koje se odnose na emisiju štetnih plinova u automobilskom sektoru. Euro norma je uspostavljena u Europskoj uniji kako bi se smanjila količina štetnih plinova koji se izdaju u zraku. Svaka euro norma ima svoje specifične zahtjeve za emisiju i ovisi o vrsti motora.

Kako se kontroliraju emisije dizel motora u Euro normi?

Kontrola emisija dizel motora u Euro normi zahtijeva uporabu određenih tehnoloških rješenja. Prva stvar koju treba učiniti je postavljanje sustava za kontrolu emisija. Ova tehnologija uključuje različite dijelove i dio tehnologije koji se naziva filtar čestica (DPF). DPF je uređaj koji se koristi za filtriranje štetnih plinova koji se izdaju iz dizel motora.

Kontrola emisija dizel motora u Euro normi također zahtijeva uporabu tehnologije koja je poznata kao sustav za upravljanje motorom (EMS). EMS je računalni sustav koji se koristi za upravljanje motorom i mjerenje emisije. EMS se koristi za mjerenje emisija u različitim uvjetima i omogućava da se motor prilagodi tako da se ispuštaju manje štetnih plinova.

Kontrola emisija dizel motora u Euro normi također zahtijeva uporabu posebnih goriva. Pored toga, potrebno je koristiti katalizatore i druge uređaje koji pomažu u smanjenju emisija.

Zaključak

Kontrola emisija dizel motora u Euro normi zahtijeva uporabu određenih tehnoloških rješenja. Glavni elementi za kontrolu emisija su sustav za kontrolu emisija, sustav za upravljanje motorom i posebna goriva. Ovi elementi pomažu u smanjenju emisija i poboljšanju kvalitete zraka u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)