02/10/2023

Koje su komponente emisijskog sustava u Euro normi dizela?

Što je Euro emisijski standard?

Euro emisijski standard je skup propisa koje Europska unija uspostavila radi smanjenja štetnih emisija ugljičnog dioksida (CO2) i drugih štetnih tvari koje se ispuštaju u zrak iz automobila. Propisi su uspostavljeni da bi se smanjilo zagađenje i smanjio utjecaj na okoliš.

Komponente Euro norme dizela

Euro emisijski standardi za dizel motore sastoje se od nekoliko komponenti za kontrolu emisija. To uključuje:

  • Katalizator za zaustavljanje emisija: Katalizator je oblik filtera koji se koristi za uklanjanje štetnih tvari iz izduvnih plinova. Katalizator djeluje tako da pretvara štetne tvari u manje štetne ili čak netoksične tvari.
  • Oksidacijski katalizator: Oksidacijski katalizator je oblik filtera koji se koristi za konverziju štetnih tvari iz izduvnih plinova u ugljični dioksid i vodene pare. Oksidacijski katalizator se koristi u kombinaciji s drugim komponentama sustava za kontrolu emisija.
  • Filtar čestica: Filtar čestica je oblik filtera koji se koristi za uklanjanje čestica iz izduvnih plinova. Filtar čestica filtrira čestice kako bi se smanjila emisija čestica u zrak.
  • Kontrola emisije plinova: Kontrola emisije plinova je oblik sustava koji se koristi za kontrolu emisija plinova iz izduvnih plinova. Sustav za kontrolu emisije plinova koristi se za smanjenje emisija štetnih tvari iz izduvnih plinova u zrak.
  • Senzor emisije: Senzor emisije je oblik uređaja koji se koristi za mjerenje razine emisije štetnih tvari u izduvnim plinovima. Senzor emisije se koristi za automatsko reguliranje razine emisije plinova u zrak.

Zaključak

Euro emisijski standardi su uspostavljeni kako bi se smanjilo zagađenje zraka i smanjio utjecaj na okoliš. Euro emisijski standardi za dizel motore sastoje se od nekoliko komponenti za kontrolu emisija, uključujući katalizator za zaustavljanje emisija, oksidacijski katalizator, filtar čestica, kontrolu emisije plinova i senzor emisije. Ove komponente pomažu u smanjenju emisija štetnih tvari u zrak i poboljšanju kvalitete zraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)