Koje su obaveze vlasnika vozila kada se koristi DPF sistem?

Koje su obaveze vlasnika vozila kada se koristi DPF sistem?

Što je DPF sistem?

DPF sistem ili filtar čestica otpada je izuzetno važan dio motora vozila. To je sistem koji štiti motor od prljavštine i čestica prljavštine koje se skupljaju u motoru. DPF sistem često se koristi u modernim vozilima kako bi se smanjio uticaj štetnih materija u vazduhu.

Koje su obaveze vlasnika vozila kada se koristi DPF sistem?

Kada vozite vozilo koje ima DPF sistem, postoje određene obaveze koje morate ispuniti kako biste zaštitili svoje vozilo.

Redovno servisirajte vozilo

Kao i kod svakog vozila, vlasnici vozila s DPF sistemom moraju da servisiraju vozilo redovno. Uobičajeno servisiranje obuhvata čišćenje filtra čestica i potvrdu da je sistem u dobrom stanju. Serviser će takođe proveriti da li je sistem propisanom procedurom čišćenja čist.

Budite pažljivi s gorivom koje koristite

Vlasnici vozila sa DPF sistemom treba da budu pažljivi kada koriste gorivo. Potrebno je da koriste isključivo nisko-sulfatno gorivo kako bi se izbegli problemi sa filtrom čestica. Takođe treba da proveravaju da li je gorivo koje koriste homogeno i da li je nešto umešano u njega.

Koristite kvalitetne ulja za motore

Ulje za motore je veoma važno za pravilno funkcionisanje vozila sa DPF sistemom. Potrebno je da koristite kvalitetna ulja za smanjenje prisustva prljavštine u sistemu. Takođe, morate da se pridržavate preporučenog perioda zamene ulja da bi se sistem održavao u dobrom stanju.

Koristite ispravno vozilo

Kada vozite vozilo sa DPF sistemom, potrebno je da ga koristite ispravno. Ako se vozilo ne koristi ispravno, to može dovesti do kvarova u sistemu. Takođe, potrebno je da vozite vozilo dugim relacijama kako bi se omogućio sistemu da se isprazni.

Zaključak

Kao što se vidi iz prethodno navedenog, postoje određene obaveze koje mora da ispuni vlasnik vozila kada se koristi DPF sistem. Ne ispunjavanje ovih obaveza može dovesti do ozbiljnih problema sa motorom, pa je važno da se sve preporuke ispoštuju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)